martes, 27 de mayo de 2008

Enigmes


No vaig embotit en un pijama de licra, ni porto aquests guants tan cool, però crec que estic igual de malalt que el de la foto. Perquè el meu cervell no deixa de fer-se preguntes estúpides. És la conseqüència, suposo, d'anar rumiant sense rumb mentre passejo la gossa. 20 minuts diaris amb greus efectes secundaris. Aquí en tenim unes quantes:

-Per què a cada patrulla de recollida d'escombraries, o a cada grup d'escombriaires de barri hi ha un tio amb "cueta"? Hi ha alguna espècie de quota que tots els ajuntaments hagin de complir? Una germandat secreta, que col·loca a cadascun dels seus membres estratègicament, per vigilar-nos? Passen desapercebuts, acostumen a ser silenciosos, però allà hi són, aplegant sense pausa les nostres deixalles, vés a saber amb quin ús. Fixeu-vos-hi: al vostre barri també n'hi ha un. Demà, quan us el trobeu pel carrer, un calfred recorrerà la vostra esquena...

-Si els cargols surten amb la pluja, on collons es fiquen la resta del temps? Perquè no se'n veu ni un, quan fa sol. Després de tant de temps de sequera, com han sobreviscut? Què són com els gremlins, potser, que es reprodueixen amb l'aigua? Què passa si mengen després de mitjanit? El cargol original vivia a la botiga d'antiguitats d'un xinès? Uns éssers tan inquietants com llefiscosos.

-Per què les totes les caixeres del Mercadona van pintades com si fossin adolescents a la porta d'una sessió de tarda de discoteca? Tenen servei de perruqueria i maquillatge obligatori, abans de començar la seva jornada laboral? Per què, si cuiden tant del seu cutis i el seu cabell, tenen totes un cul que no hi cap, als pantalons de color caqui de l'uniforme? Les fabriquen en sèrie, com en aquella pel·li lamentable de Nicole Kidman? Perquè jo només les he sentit dir tres frases: "Hola", "Son XX euros" i "Tiene el ticket del parking?".

-Per què tots els redactors d'esports d'Antena 3 parlen igual? És obligatori tenir aquella cantarella, entre sorneta i repel·lent, per poder parlar de Raúl, Cristiano Ronaldo o Ronaldinho? Per què aquest estil s'està estenent a altres cadenes, com La Primera, i no només als informatius, sino en programes com "España Directo"? Hi ha un Màster Eva Turégano en locució informativa, impartit a la Complutense? Si la moda s'acaba imposant, veurem el Rei arrossegant les síl·labes (a posta, no com ara) al missatge de Nadal? Aturem aquest malson, si us plau...

En tinc més, de preguntes com aquestes. Però no vull atabalar-vos. Me'n vaig a dormir. Demà, quan passegi la Lola, seguiré rumiant, mentre miro de cua d'ull i amb desconfiança, el barrenderu amb cua del meu barri.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Grans preguntes, sí senyor. L'escombriaire de la cueta clonat (sí, al meu barri també hi és) només és un producte de Zona Hereu S.L., que ha fet fortuna a d'altres remotes contrades (com Reus). El tema va sortir a El Periódico.

El tema Antena-3 és aplicable a la cantarella tevetresiana de fa un parell de dècades (amb els fenomenals exemplars no extingits com a mostra vivent). Empatia!

La dels cargols si que me la sé. Quan no plou, es foten les banyes els uns als altres... I els agrada i bavegen. De fet, són hermafrodites, així que ja ho tens: se la casquen tot el sant dia i quan plou surten a buscar lubricant.

Això sí: lo teu amb el Mercadona ja ratlla la perversió. T'hi hauries de tirar una nit tancat, a veure què en sortia (literàriament, dic. Si amb una estoneta comprant-hi ja produeixes tot això...).

Anónimo dijo...

ha ha ha!!!

parella, ets molt gran!! com ric amb les teves entrades!
Què collons fas parlant del Nàstic??? hauries de picar a la porta del Buenafuente!! O del Gran Wyoming! quan de talent oprimit...

Sí, el tio de la cueta mosqueja...i sí, podria ser una quota de pseudomodernitat. Casposament entesa, clar. Steven Seagal en té bona part de culpa. D'aquí el terme "casposament"...

En el tema cargols no m'hi poso: la natura és molt més sàbia que nosaltres. A tus pies, señora.

El cas dels maquillatges exagerats mercadònics es podria aplicar a empleades d'altres supermercats, no? Crec que més que una moda és un signe d'identitat d'aquests especímens, una mena de signe dels temps. El credo dels potingues. Amen.

I he rigut molt amb la teva dèria per les canterelles d'A3-tv...ei, per a mi fan un bloc d'esports molt complet i graciós. Però el poeta javier hernández, con él llegó el escándalo, ha deixat molta empresa a la sorra (com diria Guardiola)...Sabeu que a Madrid li diuen el Chiita?
A mi no em molesta, la veritat. Per cert, a la tele tenim un infectat d'aquesta febre: el meu apreciat i amic Sebas Guim. Fixeu-vos-hi...he he...

dejordim

Anónimo dijo...

Bones preguntes, sí senyor. És veritat que hi ha força 'cuetes' recollint i que les xatis del caprabo, en el meu cas, van com mig putilles. A la Seu hi ha un súper de caixeres russes i jo diria que hi ha més clientela home-30-60 anys del que és normal.

I els putus cargols? Aquesta pregunta me l'he feta, però és d'aqueles que fan vergonya, oi?

Jesús M. Tibau dijo...

Tot això són uns quants dels molts misteris sense resoldre. No t'encaparris, no en treuràs l'entrellat.

Anónimo dijo...

Titan,

Et puc jurar que avui, aquí dalt, el dia s'ha aixecat enteranyinat però anava fent ullades de sol. I en sortir de casa hem vist un cargol enorme, estirat, potent, que transitava entre la gespa del davant de la porta de casa i els arbustos que delimiten l'escola del costat. Continuarem esperant-te a que vinguis a desmentir personalment i empírica aquesta teva teoria...